word power

“Biar tak kaya harta tapi kaya budi, biar hanya kata-kata, kadang-kadang itu lebih bererti.”
DR. HM TUAH ISKANDAR al-Haj

lets follow each other

Friday, January 27, 2012

temerloh ke kuala lipis

salam..
hye semua..
dah lame tak update blog memandangkan terlalu busy untuk community attachment
so di kesempatanhari minggu yang mulia ni baru ada peluang nak update blog
tapi bukanlah nak cerita pasal attachment..itu maybe next time *kalau rajin..kui3

*
*
*
last week sekali lagi kami satu keluarga terpaksa berpindah dari temerloh ke kuala lipis
dah hampir lima tahun dah tak pindah-pindah ni..akhirnya mimpi ngeri itu bertandang kembali
actually abah dah dapat surat pindah dari last year lagi..tapi disebabkan beberapa kekangan, makanya terpaksa ditangguhkan

so, dikala semua warga cina menyambut tahun baru mereka, kami pula bertukus lumus mengemas rumah..*penat duhh

hope ni adalah yang terakhir before abah pencen pada tahun 2013
tak larat da weh nak pindah2 ni

namun ini adalah pengalaman ke tiga aku pindah-pindah rumah ni
mula-mula dari terengganu ke pahang, lepas tu lepar ke temerloh dan ini temerloh ke kuala lipis
tapi actually keluarga aku dah banyak kali dah pindah-pindah ni..tapi semuanya time aku dekat asrama, so tak de lah aku turut menymbang tenaga bersama- sama..haha..dasar pemalas

ini adalah kehidupan normal bagi seorang staff felda macam abah..so nak tak nak kena go thru jugak..ini dah dikira baik kena pindah dalam semenanjung jek..

felda mengkawang -> felda kerteh -> felda semaring -> felda lepar utara 14 -> felda lepar utara 9 -> pejabat wilayah zon timur (temerloh) -> pejabat wilayah zon timur (k.lipis)


kali ni abah memilih untuk stay di kuaters instead stay dekat taman perumahan..sebab mak kata dia tak suka stay kat rumah teres, tak suka kehidupan taman..so abah layan jek

btw..aku suka kehidupan rumah baru ini..sebab rumah satu-satu, lepas tu pindah-pindah jek terus pakej dengan dusun rambutan *dusun la sangat..haha

tapi yang tak suka, jauh sikit dari bandar, line maxis segan silu jek nak timbul, tapi alhamdulillah line celcom tetap utuh.. alhamdulillah lagi sekali broadband pun ok walaupun hanya dengan line edge..


tapi masih tak sempat lagi nak round-round bandar kuala lipis, maybe cuti-cuti akan datang *ade lagi ke cuti











*pheww..pheww..dah pergi tengok rumah siti nurhaliza di kuala lipis..gile besar weh..depan rumah pun hampir ade 10 buah kereta...* next time update gambo umah siti la..

* haih tak sempat nak g ronggeng star mall




~thanx for reading..feel free to drop by~

Friday, January 20, 2012

Sunday, January 15, 2012

new books for new year

salam..hye semua..


kat bawah ni antara buku-buku yang berjaya dirembat di awal tahun
hobi membaca dah datang semula
tapi tak tahu la bertahan sampai bila
hopefully bertahan sampai bila-bila
btw..3 hari lepas exam ni rase bosanlah pulak sebab takde pape nak buat selain daripada mengadap movie 24 jam
tapi musim-musim free mcam ni cam tak menarik pun semua movie-movie tu..tapi kalau musim study week even cerita 20 tahun lepas pun menarik..godaan syaitan dan nafsu semata-mata..duhh!!




REJUVENATE
buku ini dah lama dikeluarkan..tapi teramatlah hot..susah betol nak cari dari 2 tahun lepas lagi..tinggal satu naskah ni je lagi kat kedai tu..ape lagi..ayuh rembat..amatlah berbaloi..
*

*

*

*

*

SYAMAIL MUHAMMADIYAH
buku ni menceritakan kisah-kisah Rasulullah..sangat menarik!
*

*

*

*

*

MALAM PERTAMA DI SURGA
buku ni teramat menarik..terjatuh hati pada buku ni masa zaman matrix lagi..ade sorang ustazah tu selalu ceritakan isi buku ni..best weh!!
*btw cover buku yang aku beli tu bukan macam ni


sesungguhnya musim lapang ni harus dipenuhi dengan perkara yang berfaedah
*peringatan untuk diri sendiri*


~thanx for reading..feel free to drop by~

Thursday, January 12, 2012

I'm free




salam..

alhamdulillah secara rasminya semester 5 telah berakhir pada pukul 10 pagi 11/1/2012
selesai segala exam..tapi hati masih tak tenang selagi result exam tak keluar

malas nak nak fikir dah pasal bende yang dah lepas
*nada pujuk diri sendiri*
semoga sem akan datang aku mampu buat yang lagi baik


bila berakhir sem 5 makanya sem 6 pun mula la menjengahkan diri
untuk semester ni special sikit sebab habis semester 5 pukul 10 pagi dan pada pukul 3 petang hari yang sama sem 6 dah pun start

permulaan sem 6 yang menarik dengan lecture yang pertama untuk latihan komuniti
so secara rasminya cuti mid sem memang takde la kan?
*sekali lagi menenangkan diri sendiri..sobss..sobss*


takpela..cepat abes belajar..cepat bleh kerja..cepat bleh kawen..kih3



ok2 dah malas nak cerita pasal kelas2 bagai..


exam..???
erm bole la
jawapan standard aku
kalau diberi scale 1 sampai 5
aku hanya bleh bagi 3.8 jek
bukan pointer 3.8 tapi scale
biase la budak pemalas memang macam ni..
akan menyesal kemudian..muahaha

eyh tapi aku rase dah struggle gile2 dah weh
*sedang tenang kan hati lagi*


sekian..









~thanx for reading..feel free to drop by~

Saturday, January 7, 2012

short notes on short day

salam..hye semua!!

selamat tahun baru..phewww..phewww..rasenye tak terlambat lagi kot nak wish memandangkan sekarang ni teramatlah bizi..
(padahal tahun baru untuk umat Islam dah lame dah lepas)

btw sambutan tahun baru tahun ni agak meriah bersama timbunan lecture note
gembira bersamamu segala lecture note
sumpah tak tipu

azam tahun baru??
takde yang specific kot..memandangkan azam tahun lepas pun tak berapa nak terlaksana..haha
namun hati kecil aku terus berharap agar tahun 2012 ini lagi bagus dari tahun 2011
semoga Allah sentiasa merahmati kita semua.



-semoga Allah memberi hidayah untuk berubah ke arah yang lebih baik-
-semoga Allah memberi kejayaan di dunia dan akhirat-
-semoga Allah memakhbulkan semua rintihan-rintihan aku-
semoga Allah sentiasa memberi kesihatan yang baik kepada semua insan-insan tersayangku-
aminn..


sekian..





*kawan-kawan sila doakan kejayaan sy juge..






~thanx for reading..feel free to drop by~